Zboruri ieftine către capitalele lumii

Articol publicat in sectiunea Social pe data 28 august 2014

wizzair8Românii amatori de city-breakuri au de unde alege atunci când vine vorba de oferte ale companiilor aeriene. Evenimentul Zilei a descoperit că cele mai mici prețuri de bilete se împart în trei companii low cost: Wizz Air, Blue Air și Ryanair.

Pentru un weekend într-o capitală europeaMaşini cumpărate de părinţină, românii vor trebui să scoată din buzunar, în medie, 600 lei pentru un bilet dus/întors, în cazul în care vor cumpăra bilete cu cel puţin o lună înainte de zbor. Pentru a valorifica la maximum călătoria, vor părăsi ţara vineri dimineaţa şi vor reveni duminică noapte. Unele companii aeriene oferă reduceri în cazul unei înregistrări pe site sau la folosirea unui cod promoţional.

Potrivit EVZ, Wizz Air este în fruntea companiilor low cost, prin preţurile practicate în politica de discount. Trebuie spus că pentru a beneficia de acest preț preferențial se plătesc inițial 150 de lei, care oferă accesul la reduceri prin cardul Wizz discount pentru un an de călătorii. Acolo unde concurenţa este mai puternică, spre exemplu Londra, Ryanair oferă cel mai mic preţ. Spre deosebire de celelalte companii ale căror avioane decolează de pe aeroportul Otopeni, aeronavele Ryanair decolează de pe aeroportul din Constanţa. Trebuie să țineți cont de faptul că aterizarea aeronavelor low cost nu are loc pe aeroporturile centrale. Când vă calculați bugetul pentru transport, aveți, așadar, în vedere, și costul transportului de la aeroport până în oraș. Preţul unui bilet către Paris de la aeroportul Beauvais este de 17 euro pentru o călătorie dus. Preţul biletului de tren de pe aeroportul Lutton până în centrul oraşului Londrei costă 13 euro, iar un bilet de transfer cu autocarul către Roma costă de 4 euro. Pentru o călătorie dus-întors, tarifele sunt duble.

 

Sfaturi de călătorie

Este recomandată o atenţie sporită pentru greutatea bagajului de mână, mulți călători fiind nevoiți să achite până la 70 de euro pentru depășirea limitei de greutate. Lichidele ce depăşesc în jur de 100 ml sunt interzise în avion, limita fiind stabilită în funcţie de compania aeriană aleasă.

„Este bine să evitați să puneți în bagaje pila de unghii, forfecuța sau orice alt instrument de cosmetică ascuțit, aceste obiecte fiind interzise în aeroporturi. Rareori se întâmplă ca o companie aeriană să mai piardă vreun bagaj, dar de ce să vă asumaţi acest risc? Turiştii se pot proteja de astfel de incidente și ținându-şi lucrurile de valoare, de la aparatul foto şi laptop la inelul de logodnă cu diamante, în bagajul de mână. Deşi este puţin probabil să vi se ceară să vă dezbrăcați până la lenjerie, evitați pe cât puteți hainele şi accesoriile care conţin părţi metalice, catarame, nasturi”, au declarat reprezentanţii momondo, unul dintre motoarele de căutare pentru călătorii cu avionul, pentru EVZ.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!