Zece zile lucrătoare de concediu paternal

Articol publicat in sectiunea Social pe data 19 februarie 2016

Tații care sunt asigurați în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat ar putea avea dreptul la 10 zile lucrătoare de concediu paternal plătit din fondul de salarii al unității, potrivit unui proiect de lege adoptat de deputații din Comisia de Muncă.

Concediul paternal se acordă, la cerere, în primele două luni de la nașterea copilului, în baza certificatului de naștere al acestuia, din care rezultă calitatea de tată a petiționarului, potrivit proiectului de lege, citat de Mediafax.

Indemnizația pentru concediu paternal se plătește integral din fondul de salarii al unității și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective.

De asemenea, potrivit expunerii de motive a actului normativ, această modificare legislativă este importantă și în contextul în care toate actele de natură administrativă legate de nașterea copilului și înregistrarea sa legală necesită o anumită perioadă de timp alocat, fapt pentru care tatăl trebuie să-și ia concediu.

Inițiativa legislativă pentru modificarea Legii concediului paternal nr. 210/1999 a fost adoptată de Senat, Camera Deputaților este for decizonal.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!