Zeci de medicamente, oprite de la vânzare

Articol publicat in sectiunea Social pe data 7 august 2015

Patruzeci de medicamente pentru boli cardiovasculare și neurologice au fost oprite în iulie de la vânzare în România.

Asta după ce Comisia Europeană a decis suspendarea autorizațiilor de punere pe piață, din cauza deficiențelor de calitate constatate, a anunțat Agenția Națională a Medicamentului, citată de Mediafax.

Medicamentele erau avizate pe baza studiilor clinice de bioechivalență efectuate la unitatea din Hyderabad (India) a companiei GVK Biosciences București. Conform informării Comitetului pentru medicamente de uz uman al Agenției Europene a Medicamentului, pe baza căreia s-a formulat recomandarea de suspendare către Comisia Europeană, din cauza deficiențelor de calitate constatate s-au ridicat suspiciuni în privința fiabilității datelor de susținere a raportului pozitiv beneficiu-risc pentru medicamentele respective.

În urma evaluării de către Agenția Națională a Medicamentului a situației din România, s-a constatat că există alternative de tratament în cazul suspendării medicamentelor respective, asigurându-se astfel necesitățile terapeutice ale pacienților din țară. În aceste condiții, Agenția Națională a Medicamentului a decis suspendarea autorizațiilor de punere pe piață pentru medicamentele respective, până la efectuarea unor noi studii de bioechivalență.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!