Zeci de români, arestaţi la Roma

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 23 martie 2015

Patruzeci şi cinci de români sunt cercetaţi în Italia, în urma unor operaţiuni efectuate recent, pe parcursul a trei zile, pentru o serie de infracţiuni comise sistematic în gara centrală din Roma.

Suspecţii abordau călătorii în scopul cerşetoriei sau le cereau bani pentru a-i ajuta să utilizeze automate de bilete, scrie Mediafax.

Carabinierii au declanşat anchete penale în cazul a 47 de cetăţeni străini – dintre care 45 de români – şi a trei italieni, suspecţii având vârste cuprinse între 18 şi 61 de ani.

Douăzeci şi trei din cei 45 de suspecţi români sunt acuzaţi că au încălcat ordine de expulzare emise de Primăria Romei, fiind surprinşi în incinta Gării Termini, deşi erau vizaţi de interdicţii din cauza unor infracţiuni precedente.

Potrivit site-ului cotidianului Il Messaggero, suspecţii sunt acuzaţi că abordau călători care tranzitau Gara Termini, cerându-le bani prin cerşetorie sau oferindu-se să le transporte bagajele ori să îi ajute să utilizeze automatele pentru emiterea biletelor.

Unii dintre români sunt suspectaţi de furturi comise în ultimele luni, autorităţile urmând să vizioneze imaginile surprinse de sistemele video de monitorizare pentru a stabili identitatea autorilor faptelor.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!