Zenga: pentru bani!

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 10 iulie 2014

542 dan petrescuWalter Zenga a antrenat în trecut la Al-Ain, în Emiratele Arabe Unite, la Al Nassr, în Arabia Saudită, apoi la Al-Nasr și la Al Jazira, din nou în Emirate. Italianul, care cunoaște bine fotbalul din Orientul Mijlociu, știe ce spune când afirmă că un antrenor care alege fotbalul arab o face având un singur motiv la bază: banii.

“O grămadă de antrenori români au fost în Golf. Este o alegere de viață. Dacă tu spui cuiva că Walter a ales să se ducă la naționala Serbiei sau să meargă la un club, unii vor spune că a făcut un pas înainte, alții că a făcut un pas înapoi. E o alegere personală. E clar că cei care se duc acolo, se duc din același motiv pentru care m-am dus eu în 2007: banii! Banii, banii, banii! Putem vorbi despre diferențe, despre fotbalul de acolo, dar nu… Banii!”, susține, având tăria acestui lucru, antrenorul italian care le-a pregătit și pe Steaua și Dinamo, printre altele.

Fostul mare portar al lui Inter și al naționalei Italiei mai spune că între cazurile lui Laurențiu Reghecampf, plecat să antreneze în Arabia Saudită, la Al Hilal, și Dan Petrescu, antrenor la Al Arabi, în Qatar, e o deosebire uriașă.

“Între Reghecampf și Petrescu e o mare diferență. În Arabia Saudită, la Al Hilal, la fiecare meci sunt peste 40.000 de oameni, stadionul e plin la fiecare meci. În Qatar, sunt 50 de persoane în stadion. La un meci cu multă lume sunt 5.000 de oameni maxim. Dar nu e ușor. Acolo e presiune mare. Ți se cere să câștigi orice meci, dar asta nu se poate în fotbal”, a explicat Walter Zenga modul în care este tratat fotbalul în cele două țări.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!