Zgârie-norii care nu lasă umbră pe sol!

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 24 mai 2017

Umbrele clădirilor foarte înalte pot fura lumina solară unor zone foarte mari, mai ales în centrul marilor orașe, dar o firmă de arhitectură din Londra are un proiect cu care speră să depășească această problemă, construind zgârie-nori pereche poziționați în așa fel încât lumina reflectată de fațada unei clădiri anulează umbra celeilalte.

Deși umbra clădirii care reflectă lumina va rămâne vizibilă, calculele arhitecților arată că noul design va reduce umbra totală creată de clădiri cu până la 60%, potrivit firmei de arhitectură NBBJ, informează huffingtonpost.com.

Reflecțiile de lumină care anulează umbra funcționează de la răsărit până la apus, indiferent de poziția soarelui pe cer.

„Relația dintre soare și umbră este relația dintre cele două clădiri”, a declarat Christian Coop, directorul de design al NBBJ.

Arhitecții spun că lumina reflectată de unul dintre turnuri nu va pune probleme pietonilor, ca în cazul lupelor care concentrează lumina într-un punct încât poate cauza aprinderea unui foc. Lumina solară reflectată de fațada clădirii va fi difuză și nu va constitui o problemă pentru oameni sau alte clădiri din jur.

Noul design a fost bine primit de specialiștii în urbanism, în condițiile în care circa 250 de turnuri sunt pe cale de a fi construite în Londra în următorii ani.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!