ZICALE – Romanian Sayings, de Voichi Judele

Articol publicat in sectiunea Evenimente românești pe data 12 februarie 2014

Londra_RCC_Voichi Judele_Te fac cu ou si cu otet

14-28 februarie 2014

Daca este ceva ce Google Translate nu poate traduce, cu siguranta este vorba de proverbele romanesti. Proverbele au in spate un inteles cultural traditional, intelesuri care ofera o introspectie in mostenirea culturala a unei natiuni. Prin intermediul fotografiei, Voichi Judele a ilustrat o serie de proverbe romanesti. Expozitia va fi disponibila publicului la Romanian Cultural Centre din Londra incepand cu 13 februarie 2014.

Prin intermediul fotografiei, Voichi Judele a ilustrat o serie de proverbe romanești. Impreuna cu cu colaboratorii sai, Voichi va invita publicul sa interactioneze cu un membru al comunitatii romanești, sa intuiasca sa se se amuze incercand sa incerce sa inteleaga semnificatia cea mai profunda a ceea ce vad. Fiecare fotografie va fi insotita de o legenda care citeaza proverbul. De exemplu, „I cover you in egg and vinegar”… „Te acopar in ou și otet” suna ca o traducere proasta a proverbului „Te fac cu ou si cu otet”.

In scopul de a descifra sensul, oaspetii vor fi incurajati sa se uite in propriile medii culturale, pentru a gasi similitudini, a descifra sensurile imaginilor sau chiar sa apeleze la Google pentru un raspuns rapid.

ZICALE – ROMANIAN SAYINGS se adreseaza tuturor (indiferent de nationalitatea lor) celor care ar dori sa se angajeze intr-o conversatie cu privire la trasaturile și reprezentarile culturale colective și personale. „Ne place sa credem ca proverbele romanești sunt o oglinda vie a umorului, ca au intelepciune și in ele exista spiritul poporului nostru”, spun autorii acestui proiect.

Evenimentul se va desfasura pana pe 28 Februarie, de luni pana vineri, intre orele 11 am – 6 pm.

Adresa:

Romanian Cultural Centre in London (RCC)/ Ratiu Family Foundation

Manchester Square

18 Fitzhardinge Street

London W1H 6EQ

Intrare: gratuita.

Website: http://www.romanianculturalcentre.org.uk/rcc-events/2014/02/zicale-romanian-sayings-photo-exhibition-by-voichi-judele-part-of-roundtable-projects/


Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!