„Zid chinezesc” la granița cu România

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 17 octombrie 2014

Politicianul și omul de afaceri moldovean Renato Usatii a declarat că visul său este acela de a construi un model al marelui Zid chinezesc, la frontiera dintre România și Republica Moldova, în interiorul căruia s-ar găsi magazine, restaurante și cazinouri. De asemenea, Usatii și-a exprimat acordul și cu privire la direcția europeană pe care se îndreaptă Republica Moldova, informează info Prut.

„Poziția mea de astăzi este: eu optez pentru Acordul de Asociere cu UE. Dar eu nu înțeleg ce este asta Uniunea Vamală, teoretic e clar, însă cred că este vorba doar despre ceva care a fost fondat în ciuda integrării europene”, a mai spus politicianul în cadrul emisiunii Politica de la TV7. El a mai adăugat și că va insista pentru anularea dreptului la dubla cetățenie, el fiind primul care va renunța la cetățenia rusă în momentul în care va fi votată legea.

Pe 30 noiembrie vor avea loc alegerile parlamentare în Republica Moldova, iar Renato Usatii a intrat în cursă pe listele formațiunii „Patria”. În cazul unui rezultat favorabil, politicianul a declarat că nu va face coaliție postelectorală cu partidele din actuala coaliție de guvernare, ci doar cu comuniștii, pe care încearcă să îi scape de Voronin, dar și cu socialiștii lui Igor Dodon, cu care are „un oarecare plan”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

O parere la “„Zid chinezesc” la granița cu România”

  1. Republica Moldova: Tabăra pro-Vest învinge Rusia - În Linie Dreaptă Spune:

    […] aderarea la Uniunea Eurasiatică, și-a anunțat intenția de a construit la frontiera cu România o copie a Marelui Zid Chinezesc și s-a declarat un admirator al autoritarismului din Belarus. Stilul și ideile politice i-au adus […]

Spune-ti si tu parerea!