Ziua Bunicilor

Articol publicat in sectiunea Social pe data 2 octombrie 2014

„Ziua Bunicilor” ar putea fi sărbătorită în prima zi din octombrie, potrivit unei iniţiative legislative adoptate de Senat. Mai mulţi senatori PNL au propus ca românii să sărbătorească „Ziua Bunicilor” pentru a arăta astfel „preţuirea şi recunoştinţa societăţii pentru stăruinţa depusă de bunici în educarea generaţiei în creştere”, scrie Mediafax. Potrivit proiectului, de „Ziua Bunicilor” ar urma să fie organizate evenimente publice finanţate din bugetul autorităţilor locale sau centrale. Inițiatorii arată, în expunerea de motive, că toate statele membre ONU sărbătoresc, pe 1 octombrie, „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice”, instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în anul 1990.

„Se poate îmbătrâni frumos, dacă şi societatea din care facem parte e capabilă să înțeleagă nevoile vârstei a treia şi problemele cu care se confruntă”, susţin semnatarii proiectului legislativ.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!