Ziua cea mai lunga

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 28 noiembrie 2013

Romanii, bulgarii si legea pregatita impotriva acestora de premierul britanic David Cameron, pentru limitarea accesului acestora la beneficii sociale in Regatul Unit, au constituit subiectul principal al tuturor buletinelor informative transmise miercuri 27 noiembrie, de postul national de televiziune BBC.

„Masuri mai dure pentru imigrantii UE care solicita beneficii sociale. Planul lui Cameron a generat furia oficialilor de la Bruxelles.” a fost titlul primului material informativ transmis pe postul BBC One in 27 noiembrie. „Mai sunt doar 35 de zile pana cand romanii si bulgarii vor fi liberi sa munceasca in Regatul Unit. Ei nu vor avea acces la ajutorul social pentru locuiinte si nici la alte beneficii sociale”, au anuntat repetat prezentatorii BBC pe un ton alarmant, sustinuti de un fundal sonor alert. Informatia a fost reluata de cateva zeci de ori in deschiderea stirilor, incepand de la ora 5,00 dimineata si pana la miezul noptii, fiind preluata in toate buletinele de stiri ale programelor televiziunii nationale britanice.

Ambasadorul Romaniei la Londra a fost solicitat de asemenea sa dea pe tot parcursul zilei declaratii reprezentantilor mass-media  din regat. Acesta a precizat intr-o intalnire publica desfasurata la ambasada  ca a avut atat de multe solicitari din partea jurnalistilor incat a trebuit sa refuze o parte dintre acestea.

Subiectul a mai fost dezbatut in aceeasi zi si de Sky News, dar si in paginile cotidienelor The Guardian, The Telegraph, The Mirror sau in alte publicatii importante care apar in metropola de pe Tamisa. Iar Financial Times apublicat un articol intitulat „Prea multa libertate de miscare in interiorul UE” semnat chiar de  David Cameron.

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!