Ziua Culturii Naționale. Program de 8 ore la ICR Londra

Articol publicat in sectiunea Cultură, Evenimente românești pe data 14 ianuarie 2016

uk-londra-ziua-culturii-nationale-sediul-icr

Vineri, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale, porţile ICR Londra „se deschid pentru cei care vor să petreacă mai multe ore de activități interactive într-un context cultural românesc”, se arată într-un comunicat ICR.

„Pe lângă accentuarea ideii de diversitate etnoculturală, programul londonez este, în egală măsură, o celebrare a comunităţii româneşti din Marea Britanie care, dincolo de stereotipuri şi simplificări senzaţionaliste, reprezină o componentă dinamică şi adeseori admirabilă a societăţii britanice.

Programul, ai cărui invitaţi sunt actorii Levente Molnár şi Cristina Cătălina, precum și cineaştii Anda Teglaş şi Dragoş Teglaş, grupează evenimente din mai multe domenii artistice: film, poezie și arte vizuale.

Printre altele, publicul va putea urmări, în transmisiune directă de la Ateneul Român din Bucureşti, spectacolul de muzică tradiţională şi poezie „La porțile ceriului”, avându-i ca protagoniști pe Grigore Leşe şi pe invitaţii săi. 

În comunicat se mai anunţă: „Seara va culmina cu premiera britanică a documentarului „13 nuanţe de român, o privire nuanţată şi realistă asupra comunităţii româneşti din Marea Britanie, realizat de cineaştii români Anda Teglaș și Dragoș Teglaş împreună cu jurnalistul britanic Richard Green şi produs de compania This Is Insomnia.

La finalul serii, cei prezenți se vor putea întreține cu producătorii documentarului în Galeria „Brâncuşi” a Institutului, înconjurați de expresivele portrete ale românilor din Londra semnate de fotograful româno-britanic Ion Paciu.”

Intrarea la evenimentul de vineri, 15 ianuarie, va fi liberă şi se va desfăşura între orele 13.00 – 21.00 la sediul ICR Londra, 1 Belgrave Square, London SW1X 8PH.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!