Ziua Românilor de Pretutindeni se va sărbători în fiecare an în ultima duminică a lunii mai

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora pe data 1 mai 2015

romani de pretutindeni Roma„În luna mai a anului 2014, am prezentat colegilor parlamentari inițiativa de modificare a Legii nr. 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, proiect susținut de încă 42 de colegi deputați si senatori, care iată în urma votului dat în 22 aprilie 2015 în Camera Deputaților, a fost votat de către 299 din deputații prezenți.

Modificarea adusă de această inițiativă legislativă prevede ca Ziua Românilor de Pretutindeni să fie sărbătorită în fiecare ultimă duminică a lunii mai.

Redau, mai jos, din expunerea de motive partea referitoare la argumentele aduse în Parlamentul României în apărarea acestei propuneri:

„Totodată, la solicitările repetate ale comunităților de români din afara granițelor statului român, aducem o modificare cu privire la sărbătorirea în fiecare an a Zilei Românilor de Pretutindeni.

Proximitatea sărbătorii naționale de la 1 decembrie, cât și faptul că sărbătoarea anului este dublată de o sărbătoare religioasă deosebit de importantă, precum și de faptul că se celebrează actualmente în timpul Postului Crăciunului, perioadă dedicată mai mult rugăciunii, dorim ca Ziua Românilor de Pretutindeni să fie sărbătorită în ultima duminică a lunii mai, lună în care sunt incluse mai multe sărbători ale familiei: Ziua Mamei, Ziua Tatălui, Ziua Europei, Ziua Independenței de Stat etc.

Considerăm, așadar, perioada de celebrare a Zilei Românilor de Pretutindeni ca fiind una propice activităților culturale, organizării de spectacole și altor acțiuni proprii dedicate românilor care au ales să trăiască în afara granițelor țării!”

Așadar, dragi români, ne vom bucura de acum înainte în fiecare primăvară de sărbătoarea noastră.

Cu stimă,

Aurelian Mihai, deputat diaspora”

Comunicat de presă


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!