Zmărăndescu. Victorios pe toată linia, în Anglia

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Poveşti româneşti pe data 10 octombrie 2015

uk_catalin-zmarandescu

Fostul bodyguard al lui Gigi Becali şi-a construit o nouă viaţă, în UK. E primul român care a devenit campion continental la Arte Marţiale Mixte şi este hotărât să rămână definitiv în Marea Britanie.

Cătălin Zmărăndescu s-a stabilit în Marea Britanie în urmă cu şase ani. Aici, s-a impus imediat pe scena artelor marţiale, cucerind englezilor aproape toate titlurile naţionale, unul după altul.

Conduce la Londra „Zmărăndescu Sports Academy”, ne informează evz.ro, o școală de lupte cu sportivi formați de la juniori, care îi calcă direct pe urme și cuceresc cele mai importante titluri. Are 200 de studenți. Pe 17 octombrie, 12 dintre ei vor intra în ring cu ocazia titlurilor puse în joc de The Independent Boxing Association, cinci dintre ei luptând pentru titlurile naționale în UK la Tae Bo, Mixed Martial Arts (MMA), Box și Box junior.

Colaborează cu cinci antrenori, are clase de studenți – luptători profesionişti şi clase de copii, de unde recrutează viitorii campioni. De anul trecut, de când a început să își scoată studenții în competiţii de MMA, Tae Boxing sau Box, din 20 de meciuri au pierdut numai două. O dată pe lună organizează o ședință de antrenament cu public, la care e binevenit orice britanic. După ce văd, mulţi îşi trimit copiii să învețe de la român.

Cătălin Zmărăndescu deţine la ora actuală cinci titluri mondiale – cucerite toate în UK – patru la MMA și unul la Box, iar luna viitoare se va bate pentru al șaselea. Antrenorul lui personal este un fost campion mondial, cu care se pregătește intens pentru lupta din 7 noiembrie.

—————————————

„Nu regret perioada din România. Probabil că dacă aș lua-o de la început, aș face aceleași greșeli. Realitatea e că sunt mult mai fericit și împlinit aici. Încerc să nu mă mai gândesc la perioada Becali. Lui îi doresc sănătate și să-i dea Dumnezeu putere să treacă peste probleme. E important în viață să ierți. Acum noi suntem pe drumuri diferite.”

Cătălin Zmărăndescu, pentru evz.ro

—————————————

Cătălin Zmărăndescu, după opt ani de zile în care a i-a fost bodyguard lui Becali, a fost condamnat la închisoare din cauza acestuia.

În afara școlii de lupte, Cătălin Zmărăndescu a cam renunțat la comunitatea românească.

—————————————

„Simt că aşa evit problemele. Practic, în afara business-ului meu, a studenţilor care în mare parte sunt din România, nu socializez cu români. Nu am acasă canale românești la TV. Nu mă interesează. Am foarte mulţi prieteni englezi.”

—————————————

Totuşi, el este căsătorit cu o româncă cu 10 ani mai tânără, care e în regat de 14 ani şi îşi conduce propria sa afacere.

„Nu mă mai văd locuind vreodată în România. Mă văd îmbătrânind în Marea Britanie, într-un sat frumos, plin de verdeaţă”, conchide Zmărăndescu, luptătorul de 42 de ani, de 1,80 m, 114 kg şi construit ca un tanc.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!