Zodiacul defectelor

Articol publicat in sectiunea Horoscop pe data 7 noiembrie 2014

Couple-Fighting

Berbec 

Se zice că oamenii născuţi sub semnul Berbecului nu strălucesc în profesia aleasă. Mari închipuitori de planuri, aceşti oameni nu prea sunt în stare să le şi ducă la capăt. Nu au voinţă, nu-i ţine „benzina”, cum se spune, pentru a urmări un ţel până la îndeplinirea lui. Berbecii nu suportă singurătatea, sunt adesea dependenţi de alţii şi se manifestă ca nişte indivizi superficiali. Deşi fiinţă socială de voie şi de nevoie, oamenii-Berbec vor fi, nu de puţine ori, în contradicţie cu ceilalţi semeni. Egoişti, Berbecii sunt nestatornici şi în iubire. De asemenea, se mai spune despre Berbeci că sunt oameni slabi la fire.

 

Taur

Deşi pare impresionant, Taurul este un tip banal, lipsit de strălucire. Este, ceea ce se cheamă, un om terestru, lipsit de ideea zborului spre înalt. Oamenilor-Taur nu le convin lucrurile complicate şi se complac în conservatorism. Aproape că duşmănesc schimbarea, revoluţia. Comozi „în sosul lor propriu”, nu vor să fie deranjaţi. Taurul mai are un defect: nu ştie să îşi selecţioneze prietenii. Totodată, Taurul este acuzat de faptul că nu are curajul opiniei şi că îi stă în obicei bârfa.

 

Gemeni

Oamenii născuţi sub acest semn zodiacal sunt ca şi vremea: acum ninge, acum plouă, acum e soare, acum e înnorat. Năvalnici, nativii din Gemeni vor ocupa, fără să-şi dea seama, mai mult loc sub soare decât ceilalţi, fapt care îi va face să nu fie foarte agreaţi, mai ales în colectivul în care muncesc. Uşor de convins, Gemenii vor crea probleme asociaţilor lor şi, pe deasupra, mai sunt şi gură spartă. În ceea ce fac, Gemenii se întind uneori mai mult decât îi ţine cureaua, decât este omeneşte posibil şi, de aceea, pot ajunge în situaţii penibile. Gemenii pot fi bântuiţi de unele patimi.

 

Rac

Nativii din Rac sunt adesea mari gurmanzi şi băutori, adevăraţi robi ai burţii. Le place cam mult să fie în centrul atenţiei, să fie adulaţi, aplaudaţi, felicitaţi. Asemenea Berbecilor, Racii sunt fiinţe slabe pe dinăuntru. De multe ori, sunt mofturoşi, făcându-le celor apropiaţi viaţa grea. Dominaţi de Lună, Racii împrumută din misterele acestui astru şi sunt dificil de înţeles. Afară, în societate, Racii pot să dispere. Un eveniment colateral, lipsit de importanţă, îi poate da rău peste cap. Se spune despre Raci că sunt invidioşi şi că se mânie repede.

 

Leu

Nativii din această zodie sunt nişte mari egoişti, ei şi numai ei contând. Din acest motiv, Leii sunt şi răzbunători. Închipuiţi cum sunt, acceptă lesne linguşirea. Leii ţin foarte mult la propria lor imagine şi, de aceea, nu vor pierde niciun moment şi niciun mijloc pentru a şi-o îmbunătăţi. Deşi foarte puternici, Leii nu-şi vor putea forma prea uşor o scară a valorilor şi, de aici pornind, nu vor putea să-i înţeleagă bine pe cei din jur.

 

Fecioară

Cei născuţi în zodia Fecioarei pot exaspera, pot enerva datorită firii lor de-a dreptul nemţeşti, prusace. Nativii din Fecioară sunt prea serioşi, prea severi, prea lipsiţi de spontaneitate, prea ordonaţi. Intimitatea celor născuţi sub semnul Fecioarei este asemenea unei cetăţi, imposibil de cucerit. În general, viaţa cu tumultul ei place foarte puţin acestor nativi din Fecioară. Deranjaţi din tiparele lor bătute în cuie, aceştia pot fi violenţi şi capabili de răzbunare pusă temeinic la cale.

 

Balanţă

Se spune despre oamenii născuţi în zodia Balanţei că fiecare este cu defectul său. Aici, nu există, ca la celelalte zodii, unul, două sau trei defecte pentru nativii aflaţi sub acelaşi semn. Totuşi, o concluzie se poate desprinde: şi oamenii născuţi în Balanţă au defecte. De pildă, Balanţa îşi va strica echilibrul dacă va da de gustul banilor. Balanţa poate suferi de megalomanie, de zgârcenie, de laşitate. Dar nativii aflaţi sub acest semn zodiacal pot fi, în anumite împrejurări, chiar leneşi sau pot da dovadă de prostie.

 

Scorpion

Nativii din Scorpion pot fi parşivi, suspicioşi şi pentru ei totul are o limită ce nu trebuie depăşită, sub nicio formă. De asemenea, Scorpionilor le lipseşte iniţiativa, energia şi, de aceea, nu o dată, se vor complace în posturi cât mai simple, de execuţie. Altfel, Scorpionii sunt amatori de plăceri şi orgii. Pot fi, în anumite împrejurări favorabile lor, leneşi peste măsură. Priviţi de la distanţă, Scorpionii par oameni rupţi de lume.

 

Săgetător

Oamenii născuţi sub acest semn zodiacal pot avea în fiinţa lor o anumită doză de iresponsabilitate. Sunt gafeuri fără să-şi dea seama. Greşesc cu nevinovăţie. Nu iau în calcul riscurile, eşecurile. Astrologii spun despre Săgetător, în general, că are un mod nesăbuit de a reacţiona la provocările celor din jur şi că are un slab echilibru interior. În mod obişnuit, Săgetătorii nu-şi calculează mişcările, ci numai le intuiesc. Deşi au ochii deschişi, ei nu văd adesea.

 

Capricorn

Iată nişte robi ai muncii, dacă a munci de-a surda poate fi un defect. Nativii din Capricorn sunt oameni ai clipei. Iubitori de bani, nu ştiu ce să facă cu ei. Nu le place riscul şi sunt răi de pagubă. Sunt neiertători, nu le place să lovească în mod corect. Adesea, cei născuţi sub semnul acestei zodii pot fi liber-cugetători. Firi răzbunătoare, ţin să-şi ducă răzbunarea până la capăt. Se mai spune despre cei născuţi în zodia Capricornului că sunt foarte încăpăţânaţi. Din punct de vedere sentimental, cei din Capricorn pot fi nişte pragmatici, nişte interesaţi. Femeile din Capricorn vor face tot posibilul să cânte la ele acasă, în locul cocoşului.

 

Vărsător

Aceşti oameni, Vărsătorii, sunt făcuţi să stea în pătrăţica lor. Deşi au trăiri foarte bogate, foarte diverse, niciodată aceste trăiri nu vor fi pe culmi. Vărsătorii nu cunosc situaţiile limită. Un defect au şi nativii din Vărsător: este vorba despre lene, tipică pentru mulţi dintre aceştia. În acest context, Vărsătorii sunt oameni care dorm foarte mult, s-ar putea spune că sunt nişte „profesionişti” ai somnului. În plan sentimental, Vărsătorii nu trăiesc deloc intens.

 

Peşti 

Paradoxal, celor născuţi în zodia Peştilor le place să vorbească foarte mult fără a spune nimic. De felul lor, nativii în Peşti nu sunt pătrunşi de spiritul democratic şi sunt radicali în principii. Adesea, Peştii sunt inadaptabili. Uneori, celor născuţi sub acest semn zodiacal le este greu să gândească în perspectivă. Când întâmpină dificultăţi, pot deveni egoişti şi autoritari. Oamenii-Peşti sunt caracterizaţi de un puhoi de îndoieli, deşi, în aparenţă, totul este în regulă.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!