Zorile Rapidului

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 24 aprilie 2015

Cu 11 puncte pe care le-a adunat Pustai, Rapidul poate spune că este fericit. Sunt cam tot atâtea cât a adunat tot turul, adică acea porțiune de campionat care a trimis echipa din Giulești în zona în care poate lua trenul ligii a II-a. Rezolvarea finanțatorului Valerii Moraru este aceea pe care o are în buzunar orice patron care doar vede fotbal, dar nu pricepe foarte multe din el: concedierea lui Pustai și aducerea la echipă a lui Cristiano Bergodi.

Italianul are calitățile sale, însă de data aceasta nu dovedește că ar fi și logic. La sosire el a spus că va salva Rapidul cu munca sa și jucători buni. Care jucători buni? Rapidul este o echipă ieftină, adunată în pripă de pe unde s-a putut, la prețuri de caramele expirate. Moraru nu s-a dovedit omul care să vină cu adevărat să investească, ba din contră, este al nu știu câtelea stăpân al Rapidului care așteaptă doar să-i pice. Orice, oricât, de oriunde. Și chiar dacă Moraru s-ar apuca printr-un miracol să scoată bani serioși din buzunar, cine s-ar aventura să semneze cu Rapid, când știe că la vară CV-ul său ar putea conține o retrogradare?

Așa cum ne așteptam, drama Rapidului merge mai departe. Echipa asta nu pare destinată să știe ce este aia liniște. Nici suporterii ei, pătimași, poate mai pătimași ca ai oricărei alte echipe, nu par că-și vor găsi prea repede măcar anemica bucurie a stabilității. Un trecut zbuciumat, sub diferite forme, un prezent măturat de vânt și un viitor care nu arată deloc bine.

Păcat. Pentru tot ceea ce a pătimit, Rapidul ar merita uneori o altă soartă. Una care să-i țină pe fanii săi până la ivirea zorilor, petrecând de bucurie. Zorile apar, doar că din nefericire sunt cele care-i vor trezi pe fotbaliști, pentru că sunt la doi pași de a avea meciuri la matineu, în liga a II-a.

 

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!